АКТИМЕН (подкрепа на мъжкия организъм) 30 капс.

31.29лв.55.99лв. (-44%)

В наличност

Актимен се препоръчва при:
• еректилна дисфункция
• хроничен застоен простатит
• аденом на простатата
• намалено либидо
• преждевременна еякулация
• намаляване на качеството на еякулата
• безплодие
• профилактика на рак на простатата
Сравни

Актимен е многокомпонентен продукт за правилното функциониране на пикочно-половата система при мъжете. Установено е, че:

– подобрява трофичните процеси в простатната жлеза, тестисите и епидидима;
– подобрява процесите на узряване на сперматозоидите и тяхната подвижност в еякулата;
– намалява задръстванията и възпалението в тазовите органи;
– подобрява притока на кръв към кавернозните тела на пениса;
– забавя растежа на аденом на простатата.
– Препоръчва се като източник на L-карнитин, ацетил-L-карнитин и коензим Q10.

Състав: екстракт от тиквено семе; кора от Pidgeum (африканска слива); цвят от кактус „Бодлива круша“, муира пуама, плод от сабалова палма (сереноа), епимедиум; карнитин, ацетил-L-карнитин, коензим Q10.

*Екстрактът от тиквено семе е естествен източник на витамини А и Е, фосфолипиди, лецитин, каротеноиди и полиненаситени мастни киселини. Витамин А помага за подобряване на зрението. Витамин Е неутрализира свободните радикали и предотвратява развитието на рак. Фосфолипидите имат хепатопротективен ефект, нормализират въглехидратния и липидния метаболизъм. Лецитинът възстановява функцията на бъбреците и черния дроб, предотвратява цирозата на черния дроб, подобрява състоянието на кожата, насърчава бързата регенерация на епитела, има прочистващ ефект върху кожата и контролира работата на мастните жлези. Екстрактът от тиквено семе намалява плазмените липиди. Освен това при пациенти с простатит и простатна хиперплазия (аденом на простатата) той възстановява процеса на уриниране, като същевременно намалява болката.

*Pidgeum (африканска слива) е народно средство за лечение на импотентност и мъжко безплодие, доброкачествена простатна хиперплазия, нарушения на уринирането след аденомектомия (радикално отстраняване на доброкачествена хиперплазия) и простатектомия (хирургично отстраняване на простатната жлеза). Активни съставки: фитостероли (например бета-ситостерол), които имат противовъзпалителна активност поради инхибиране на производството на простагландини в простатата. Сливата също така съдържа пентациклични тритерпени (урсолова и олеанова киселини), които имат противозастойни свойства, и n-докозанол и тетракозанол, които намаляват нивата на пролактин и блокират натрупването на холестерол в простатата. Пролактинът увеличава усвояването на тестостерон от простатата, а холестеролът увеличава броя на местата за свързване на дихидротестостерон. Интересът към африканската слива започва през 1700 г., когато европейските пътешественици се научават от северноафриканските племена как да облекчават болките в урината и как да лекуват заболявания при възрастни мъже. Екстрактът от кора от слива се използва в Европа от средата на 60-те години за лечение на мъже с доброкачествена простатна хиперплазия.
*Цветовете на кактус „Бодлива круша“ са богати на аминокиселини (особено много глутаминова киселина, аспарагинова киселина, аланин, аргинин, лизин, пролин, серин, тирозин, метионин, валин), минерални елементи (цинк, калций, селен, натрий, магнезий), витамини (тиамин, никотинова киселина) , рутин, токофероли), антиоксиданти (кверцетин), растителни стероли. „Бодливите круши“ често се препоръчват за лечение на доброкачествена хипертрофия на простатата (ДПХ). Препаратите от бодливи круши намаляват тежестта на обструктивните и дразнещи симптоми на ДПХ, а също така спомагат за намаляване размера на жлезата. Антиоксидантният ефект на бодливите круши е много важен, защото Известно е, че антиоксидантите намаляват риска от много заболявания, включително рак на простатата. Цветята на опунция също имат противовъзпалително, диуретично и жлъчегонно действие.
*Muira puama се използва за възстановяване на потентността и засилване на либидото. Проучванията показват положителни промени при 62% от мъжете с липса на либидо, и при 51% от мъжете с проблеми с ерекцията. Към днешна дата няма ясно разбиране за механизмите на действие на това растение. По предварителни данни има положителен ефект върху психологическите и физическите аспекти на половата функция.
*Плодовете на сабалова палма Sabal (serenoa) отдавна са известни като сексуален стимулант и афродизиак. Sabal serratus дава отлични резултати при лечението на аденом на простатата. Екстрактът от плодове плавно инхибира 5-алфа-редуктазата, предотвратявайки превръщането на тестостерона в дихидротестостерон, което инхибира растежа на аденом. Действието на плодовете се реализира чрез отпускане на съдовите гладки мускули, което води до повишено кръвообращение и в допълнение регулира активността на рецепторите за половите хормони и се използва за нормализиране на хормоналните нива.
*Епимедиумът съдържа флавонолни гликозиди: сагитозид А, икаризозид F, епимедини В и С. Чрез спектроскопски методи са установени съединения като анхидроикаритин 3-О-бета-Д-(4,6-О-диацетил); глюкопиранозил- (1,3-алфа-ацетилрамнопиранозид) и др. Проучванията показват, че епимедиумът повишава нивата на адреналин, норепинефрин, серотонин и допамин. Допаминът определя ефективността на това растение като тоник. Повишеното ниво на допамин в организма предизвиква реакция, която води до производството на тестостерон. Освен това е доказано, че активните вещества на Horny Goat Weed повишават чувствителността на нервните окончания, което обяснява повишеното либидо и повишените сексуални усещания.

*Карнитин
Това е естествено вещество, подобно на витамин, което осигурява енергия на целия процес на сперматогенеза и пряко влияе върху способността на мъжа да зачене дете. Липсата на карнитин в организма води до намаляване на клетъчната енергия на спермата, което значително намалява качеството и. За допълнителна енергия за растеж на пълноценните сперматозоиди и повишаване на тяхната оплождаща способност се използва и ацетил-L-карнитин, който значително увеличава подвижността на сперматозоидите. Благодарение на тази комбинация, различни форми на карнитин увеличават концентрацията на сперматозоидите, тяхната подвижност и плодовитост.

*Коензим Q10
Той е клетъчен енергиен и мембранен стабилизатор, има антиоксидантен, противотуморен, анти-атеросклеротичен ефект, нормализира липидния състав и реологичните свойства на кръвта. Повишава контрактилитета на миокарда, подобрява притока на кръв в миокарда. Има антиаритмично, повишаващо устойчивост на стрес при сърдечно болни, хипотензивен, имуномодулиращ, антиалергичен и хепатопротективен ефект. Подобрява функцията на външното дишане, регулира нивата на кръвната захар. Подобрява репродуктивната функция. Коензим Q10 е необходим и в следните ситуации: интензивни спортове, кардиомиопатия, миокардна дистрофия, пролапс на митралната клапа, байпас на коронарна артерия, трансплантация на сърце, лечение с кардиотоксични цитостатици; цироза, хепатит, мастна дегенерация на черния дроб; мускулна дистрофия, миастения гравис, остеопороза; женско и мъжко безплодие; имунодефицити, алергии; тумори на гърдата; наследствени заболявания на митохондриите, преждевременно стареене на организма, профилактика и участие в комплексната терапия на онкологични заболявания.

Актимен се препоръчва при:

• еректилна дисфункция
• хроничен застоен простатит
• аденом на простатата
• намалено либидо
• преждевременна еякулация
• намаляване на качеството на еякулата
• безплодие
• профилактика на рак на простатата

Дозировка: за възрастни по 1 капсула 2 пъти на ден по време на хранене. Продължителността на приема е от 14 до 30 дни. Повторните срещи са възможни 3-4 пъти годишно.

За по-добро синергично действие – препоръчителен прием с пептиден комплекс ПК 09 за мъже! При наличие на друг здравословен проблем е възможна комбинация с друг пептиден регулатор, като ПК11 /бъбреци/ или ПК15/пикочно-полова система/.

****

Произход – Русия! Клинично изследван! Без странични ефекти и противопоказания! Продуктът не е лекарство! Сертифициран за Европа и одобрен от БАБХ.

КАТЕГОРИИ