АРДИЛИВ (възстановява черния дроб) 30 капс.

27.99лв.49.90лв. (-44%)

В наличност

  • хронична интоксикация
  • • вирусен хепатит
  • • токсичен, алкохолен и лекарствен хепатит
  • • намаляване на детоксикационната и протеинообразуващата функция на черния дроб
  • • мастна чернодробна хепатоза
  • • цироза на черния дроб
  • • предотвратяване развитието на чернодробен аденокарцином
Сравни

Ардилив е най-новото постижение на европейската и източната медицина, осъществяващ действието си в няколко посоки. Той стимулира регенерацията на чернодробните клетки, детоксикацията и антиоксидантното действие, както и блокира разпространението на вируса на хепатит в тялото чрез понижаване на нивата на холестерола. Поради това е възможно значително да се забави процесът на чернодробна цироза, да се нормализира неговата функция и да се постигнат стабилни положителни резултати при пациенти с различни форми на хепатит.

Състав: екстракти от листа на червено грозде, ягоди, артишок; дихидрокверцетин, ресвератрол.

Препоръчва се като източник на ресвератрол, дихидрокверцетин и танини.

Продуктът се препоръчва при:

• хронична интоксикация

• вирусен хепатит

• токсичен, алкохолен и лекарствен хепатит

• намаляване на детоксикационната и протеинообразуващата функция на черния дроб

• мастна чернодробна хепатоза

• цироза на черния дроб

• предотвратяване развитието на чернодробен аденокарцином

Прием: възрастни и деца над 14 години – по 1-2 капс 2 пъти на ден по време на хранене. Продължителността на приема е 1 месец. Повторните срещи са възможни 3-4 пъти годишно.

****

Произход – Русия! Клинично изследван!

Без странични ефекти и противопоказания!

Продуктът не е лекарство!

Сертифициран за Европа и одобрен от БАБХ.

****

 Основните компоненти на продукта!

Ресвиратрол!

Това е фитоалексин, един от най-важните компоненти на екстракта от гроздова ципа. Подобно на всички полифеноли, ресвератролът е мощен антиоксидант, който превъзхожда витамин Е. Ресвератролът проявява естрогенна активност, свързвайки се със същите рецептори като естрадиола, един от основните човешки естрогени. За разлика от естрадиола и диетилстилбестрона, които ускоряват развитието на редица хормонозависими тумори и излишъкът от които е свързан с повишен риск от рак на гърдата, ресвератролът проявява гъвкав антитуморен ефект. Експериментите показват, че той инхибира рибонуклеотид редуктазата и инхибира синтеза на ДНК на бозайници, като директно блокира размножаването на туморните клетки. Друг механизъм на антитуморния ефект на ресвератрола е неговото съревнование с естрадиола за мястото на свързване на рецептора, което намалява стимулиращия ефект на естрадиола върху хормонозависимите туморни клетки. Подобно на всички фитоестрогени, ресвератролът може да намали риска от остеопороза, която често се причинява от намаляване на нивата на естроген при жени в постменопауза. Ресвератролът също има благоприятен ефект върху кожата, стимулира синтеза на колаген и предотвратява кръстосаното свързване на колаген. Този ефект се дължи на комбинираните антиоксидантни и естрогенни ефекти на ресвератрола. Кардиопротективните свойства на червеното вино също са обосновани експериментално. Оказа се, че гроздовият сок и червеното вино правят липопротеините с ниска плътност изключително устойчиви на окисляване in vitro. Тъй като окисляването на липопротеините с ниска плътност в кръвта е основната причина за атеросклероза, полифенолите от грозде, които предотвратяват това окисление, трябва значително да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания. Ресвератролът е регулатор на метаболизма на мазнините в организма. Атеросклерозата на кръвоносните съдове е свързана с приема на мазнини от храната, тяхното усвояване в стомашно-чревния тракт, концентрацията на липиди (холестерол и триглицериди) в кръвната плазма, отлагането и проникването на продуктите на окисляване на липопротеините в стените на кръвоносните съдове, последвано от адхезия на тромбоцитите и образуването на плаки. Това води до стесняване на лумена на кръвоносните съдове на мускулите на сърцето, мозъка и други органи.

Екстракт от ягоди!

Ягодите съдържат антимикробни вещества – фитонциди, витамин С и флавоноиди – антоцианини. Те стабилизират структурата на клетъчните мембрани и активно стимулират процесите на регенерация, предотвратявайки стареенето и разрушаването на клетките; спомага за намаляване нивото на вредните окислени форми на липопротеини с ниска плътност (известни като лош холестерол), намалява скоростта на окисление и трансформация на липопротеините в подобна форма и увеличава съдържанието на липопротеини с високо молекулно тегло в кръвната плазма. Последният фактор помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Като редуциращо средство антоцианините участват в превенцията на ракови заболявания на стомашно-чревния тракт и вътрешните органи. Според други проучвания полифенолните вещества удължават времето за агрегация на тромбоцитите и съсирването на кръвта и могат да стимулират вазорелаксацията, оптимизирайки параметрите на кръвообращението.

Листа от грозде!

Основните активни компоненти на листата са флавоноиди, като гликозиди, глюкурониди, кверцетин, антоцианини, олигомерни проантоцианидини. Съдържа още халинова киселина, полифеноли от групата на стибените, ябълчна, оксалова и винена киселини, калий, натрий, желязо и силиций. По отношение на витамин С и съдържание на каротеноиди, листата са много по-богати от гроздови плодове.

Дълго време лекарите не можеха да разберат защо френските селяни от провинциите, традиционно занимаващи се с лозарство, почти никога не страдат от разширени вени. Оказа се, че те имат обичай да събират листа от гроздобера и да приготвят от тях настойки и компреси. Инфузиите се пият редовно, което помага за облекчаване на умората, болката и подуването, както и за предотвратяване на развитието на разширени вени. Оказа се, че източниците на този необичаен ефект са флавоноидите (кверцетин), открити в големи количества в листата на червеното грозде. Те бързо облекчават умората и болката в краката, укрепват стените на кръвоносните съдове, намаляват крехкостта и повишават тонуса им. Тъй като има общи механизми в развитието на разширени вени от всякаква локализация, е доста препоръчително да се използват гроздови листа за цироза на черния дроб и началните етапи от развитието на порталната хипертония.

В допълнение, гроздови листа подобряват способността на черния дроб да се регенерира благодарение на проантоцианидини и помага да се намали нивото на лошия холестерол в организма, което е особено важно при вирусни хепатити В и С.

Артишок!

Той е мощен хепатопротектор, т.е.активните вещества, съдържащи се в него, предпазват чернодробните клетки от действието на токсини (включително нитро съединения, алкалоиди, соли на тежки метали, алкохол). Екстрактът от артишок увеличава производството на коензими от хепатоцитите и влияе върху метаболизма на липидите, холестерола и кетонните тела, подобрява антитоксичната функция на черния дроб. Има детоксикиращ ефект върху паренхима на черния дроб и бъбреците по време на антибиотична терапия. Екстрактът от артишок има холеретичен ефект главно поради холеретичния ефект. Увеличава обема на секретираната жлъчка и секрецията на жлъчни соли. Насърчава храносмилането, предотвратява развитието на холецистит, намалява образуването на газове и нормализира чревната дейност. Екстрактът от артишок има диуретичен ефект, намалява нивото на азотсъдържащи вещества в кръвта.

Дигидрокварцетин!

В допълнение към антиоксидантния механизъм за борба с ефектите на токсините, постъпващи в тялото, дихидрокверцетинът има и изразени преки антитоксични свойства, а разнообразието от токсини, които детоксикира, е изключително голямо. Дихидрокверцетинът помага за намаляване на алкохолната зависимост.

Като вещество с висока степен на биологична активност, дихидрокверцетинът повишава пропускливостта на капилярите, има цял набор от положителни ефекти върху метаболитните реакции и динамиката на различни патологични процеси. Способността му да намалява нивата на холестерола в кръвта позволява дихидрокверцетинът да се разглежда като превантивно и терапевтично средство срещу атеросклероза. Повишаването на устойчивостта на телесните тъкани към вредните ефекти на високите нива на кръвната захар, причинени от дихидрокверцетин, дава възможност да се намали вероятността от развитие на диабет, както и да се улесни протичането на много от неговите форми, които са се развили. Регулаторният ефект на това вещество върху редица реакции на имунната система на организма, върху хода на възпалителните процеси, го характеризира като антиалергичен, противовъзпалителен и онкопротективен агент.

КАТЕГОРИИ