КОМПЛЕКС 3R (антиоксидантна защита) 30 табл.

48.99лв.89.99лв. (-46%)

В наличност

-имунодефицити от различен произход
-чести вирусни заболявания
-нарушения на липидния метаболизъм
-като антиоксидант
-за профилактика на онкопатологии
-за профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система

Сравни

Активно дълголетие /здраве до дълбока старост/ може да се постигне чрез здравословен начин на живот, правилно хранене, фитнес и, разбира се, продукти, които инхибират стареенето на клетъчно ниво. Един от тези продукти е Комплекс 3R (COMPLEX-3R), геропротектор, съдържащ такива „звезди от първа величина“ като дихидрокверцетин, ресвератрол и коензим Q10.

Действие на продукта:

*инхибира процесите на стареене вътре в клетката
*има подчертан антистресов и антиоксидантен ефект
*възстановява имунитета
*предотвратява развитието на тумори
*нормализира чернодробната функция
*спомага нормализиране на липидния и въглехидратния метаболизъм
*обновява стените на кръвоносните съдове
*намалява риска от инфаркт, инсулт, тромбозат

Състав:

Дихидроквертицин. Той има защитен ефект върху съдовия ендотел, повишава еластичността на кръвоносните съдове, намалява пропускливостта на съдовата стена, забавя образуването на отоци и намалява съществуващите. Той е ефективно антиоксидантно средство, което прекъсва процесите на липидна пероксидация в клетъчните мембрани, способно е да проникне в клетъчната цитоплазма и да предпази клетката от вредното действие на свободните радикали, ефективно коригира нарушенията в различни части на антиоксидантната система на тялото. Осигурява цялостна антиоксидантна защита на организма, активна профилактика на развитието на оксидативен стрес, дегенеративно-дистрофични процеси в тъканите и ранно клетъчно стареене, ефективно противодейства на разрушителните фактори на съвременната екология, производство, диета и начин на живот. Дихидрокверцетин блокира образуването на комплекси от ацеталдехид, който е продукт на метаболизма на алкохола, с аминокиселини и албумин, като по този начин намалява токсичния ефект на алкохола върху човешките тъкани и органи. Предотвратява вазоспазъм, причинен от консумация на алкохол, в резултат на което кръвното налягане не претърпява значителни промени. По този начин помага да се намали вероятността от развитие на хипертонична криза при хора, склонни към хипертония. Дихидрокверцетинът помага да се намали възможността за тахикардия и сърдечни мускулни аритмии. Той също така блокира отстраняването на заряда от червените кръвни клетки, като по този начин предотвратява натрупването на червени кръвни клетки и образуването на кръвни съсиреци. Дихидрокверцетинът помага за нормализиране на кръвното налягане, подобряване на общото благосъстояние (намаляване или изчезване на задух, увеличаване на активността, подобряване на съня). Той има статин-фибратен ефект, спомага за увеличаване на съдържанието в кръвта на така наречения „добър“ холестерол – липопротеини с висока плътност, а също така намалява съдържанието на триглицериди в кръвта, „лоши“ липопротеини с ниска плътност, холестерол.

Ресвератрол. Антиоксидант, свързва и премахва свободните радикали от тялото; нормализира нивото на липидите (по-специално холестерола) в кръвта; има онкопротективен ефект; инхибира растежа на раковите клетки, като същевременно стимулира и активира способността за регенериране на нормални здрави клетки; поддържа нормалната функционална способност на тромбоцитите; спомага за намаляване на вискозитета на кръвта, като по този начин осигурява свободен кръвен поток в съдовете и поддържа еластичността на съдовите стени; има противовъзпалително и антибактериално действие. Този фитоалексин е един от най-важните компоненти на екстракта от гроздова кожа. Както всички полифеноли, ресвератролът е мощен антиоксидант, който превъзхожда витамин Е. Ресвератролът проявява естрогенна активност, като се свързва със същите рецептори като естрадиола, един от основните човешки естрогени. За разлика от естрадиола и диетилстилбестрона, които ускоряват развитието на редица хормонозависими тумори и излишъкът от които е свързан с повишен риск от развитие на рак на гърдата, ресвератролът проявява гъвкав антитуморен ефект. Експериментите показват, че той инхибира рибонуклеотид редуктазата и инхибира синтеза на ДНК на бозайници, като директно блокира размножаването на туморните клетки. Друг механизъм на антитуморния ефект на ресвератрола е неговото съревнование с естрадиола за мястото на свързване на рецептора, което намалява стимулиращия ефект на естрадиола върху хормонозависимите туморни клетки. Подобно на всички фитоестрогени, ресвератролът може да намали риска от остеопороза, която често се причинява от намаляване на нивата на естроген при жени в постменопауза. Ресвератролът също има благоприятен ефект върху кожата, като стимулира синтеза на колаген и предотвратява кръстосаното свързване на колаген. Този ефект се дължи на комбинираните антиоксидантни и естрогенни ефекти на ресвератрола. Кардиопротективните свойства на червеното вино също са обосновани експериментално. Оказа се, че гроздовият сок и червеното вино правят липопротеините с ниска плътност изключително устойчиви на окисляване in vitro. Тъй като окисляването на липопротеините с ниска плътност в кръвта е основната причина за атеросклероза, полифенолите от грозде, които предотвратяват това окисление, трябва значително да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания. Ресвератролът е регулатор на метаболизма на мазнините в организма. Атеросклерозата на кръвоносните съдове е свързана с приема на мазнини от храната, тяхното усвояване в стомашно-чревния тракт, концентрацията на липиди (холестерол и триглицериди) в кръвната плазма, отлагането и проникването на продуктите на окисляване на липопротеините (мазнина + протеин) в стените на кръвоносните съдове, последвано от адхезия на тромбоцитите и образуването на плаки. Това води до стесняване на лумена на кръвоносните съдове на мускулите на сърцето, мозъка и други органи.

Коензим Q10. Спектърът на действие на коензим Q10 е изключително широк. Той действа в дълбочина, на основни процеси, протичащи във всяка клетка. Помага за справяне с много заболявания и забавя процеса на стареене. Многобройни клинични проучвания в САЩ, Япония, Западна Европа установяват, че развитието на метаболитни и дистрофични сърдечно-съдови заболявания, патология на имунната система, преждевременно стареене, наднормено тегло, в много случаи са свързани с липса на производство на енергия в организма, увреждане на клетъчните генератори на енергия. Той играе жизненоважна роля в енергийните процеси във всяка клетка на нашето тяло. Именно Q10 участва в производството на 95% от цялата клетъчна енергия. Продължителността на живота на клетката, което означава здраве, младост и нормално функциониране на всички органи, зависи преди всичко от нея. Недостигът на коензим Q10 засяга всички клетки на тялото, но на първо място сърцето започва да усеща неговия дефицит. Клиничните проучвания постоянно показват, че повечето сърдечни пациенти имат хроничен дефицит на коензим Q10. Той контролира и понижава високото кръвно налягане, възстановява и поддържа енергийния метаболизъм в сърдечния мускул и стената на коронарните съдове, предотвратява развитието на коронарна болест на сърцето, коронарна тромбоза, инфаркт на миокарда, аритмии. Той е естествен мощен имуномодулатор, ефективно и бързо възстановява недостатъчността на функциите на имунната система, активира антимикробната и антивирусна защита на организма. В допълнение, той е не само клетъчно енергиен, но и мощен мембранен стабилизатор и антиоксидант. Има свойствата на ефективен геропротектор. Коензим Q10 стимулира процеса на енергично изгаряне на мазнини, обогатява мастната тъкан с кислород, което осигурява ефективно отслабване при затлъстели хора. Способността на коензим Q10 да повишава имунитета се проявява изцяло в неговата ефективност при пародонтоза и тумори; в способността да лекува увредени тъкани и да инхибира растежа на злокачествени клетки.

Комплекс 3R се препоръчва при:

-имунодефицити от различен произход
-чести вирусни заболявания
-нарушения на липидния метаболизъм
-като антиоксидант
-за профилактика на онкопатологии
-за профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система

Начин на приложение
Възрастни и деца над 14 години приемат по 1 таблетка 1-2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приема е 4-6 седмици. Повторни срещи са възможни през цялата година.

****

Произход – Русия! Клинично изследван!
Без странични ефекти и противопоказания!
Продуктът не е лекарство!
Сертифициран за Европа и одобрен от БАБХ.

КАТЕГОРИИ