ПАНАКСОД (нормализира стомашно-чревния тракт) 60 капс.

78.99лв.109.99лв. (-28%)

В наличност

*стандартна терапия на язва на стомаха и дванадесетопръстника
*гастрит
*за пълно унищожаване на Helicobacter pylori инфекция
*за заболявания на стомашно-чревния тракт
*с всеки курс на прием на пептидни биорегулатори
Сравни
Препоръчва се като: източник на рутин, никотинамид, съдържа също панаксозиди и супероксиддисмутаза. СОД подобрява функционалното състояние и ускорява възстановяването при стандартната терапия на стомаха и пептична язва на дванадесетопръстника.
Panaxod® облекчава синдрома на болката, намалява образуването на белези от язвени дефекти, значително намалява тежестта на ендоскопските и хистологичните прояви на възпалителната реакция в периулцистичната лигавица. Той е ефективен и при други заболявания на стомашно-чревния тракт, придружени от възпалителен синдром и имунодефицит.
Единствен продукт, съдържащ СОД в стабилна форма.
Действието на Панаксод се потвърждава от клинични изпитания във Федералната държавна институция „422 OВГ – З. П. Соловьов“ и сертификата за съответствие No ROSS RU.3387.04IV00.01.N00031 от 31.08.2011г
Основни компоненти в състава на продукта
Супероксиддисмутазата (СОД) принадлежи към групата на антиоксидантните ензими. Заедно с каталаза и други антиоксидантни ензими, той предпазва човешкото тяло от постоянно генерираните силно токсични кислородни радикали. СОД катализира дисмутацията на супероксид до кислород и водороден пероксид. По този начин той играе съществена роля в антиоксидантната защита на почти всички клетки по един или друг начин в контакт с кислород. СОД е ензим, който осигурява безопасното съществуване на човешкото тяло в кислородна атмосфера, превръщайки супероксидните радикали в по-малко токсични съединения, има антиоксидантен, противовъзпалителен и общоукрепващ ефект. Има защитен ефект срещу йонизиращо лъчение, предотвратява образуването на свободни радикали в клетките на тялото, неутрализира вредното въздействие на лъчението и химиотерапията при пациенти с рак.
Биомаса от женшен. Тя е от растителен произход, има адаптогенен, метаболитен, биостимулиращ, антиеметичен, тонизиращ ефект, стимулира апетита. Фармакологичната активност се дължи на съдържанието на сапонинови гликозиди-гинсеноиди (панаксозиди А и В, панакилон, панаксин), етерични и мастни масла, стероли, пептиди, витамини и минерали. Стимулира централната нервна система, намалявайки общата слабост, повишена умора, сънливост, повишава кръвното налягане, умствената и физическата работоспособност; стимулира половата функция. Намалява съдържанието на холестерол и глюкоза в кръвта, активира надбъбречните жлези. Женшенът се препоръчва за астения, неврастения (включително след прекарани инфекциозни инвалидизиращи заболявания, с отслабване на половата функция), психически и физически стрес, старост, възстановяване (особено след продължително и тежко заболяване), прекомерна умора, артериална хипотония, за увеличаване работоспособност и устойчивост на тялото, за повишаване на ерекцията, като част от комбинирана терапия – невроза, захарен диабет тип II
Рутин (кверцетин-3-рутинозид), е органично съединение от флавоноидната група, чиято молекула се образува от флавона кверцетин и дизахарида рутиноза. Съдържа се в листата на ароматна рута и чаен храст, елда и други растения. Има витаминна активност. Той нормализира пропускливостта на капилярите, има противовъзпалителен ефект и висока Р-витаминна активност.
Никотинамид (витамин РР). Подобрява въглехидратната обмяна, нормализира дейността на червата, панкреаса, черния дроб и насърчава хематопоезата. Това е важен компонент на НАД и НАДФ, които участват в окислително-възстановителните процеси в клетката. Участва в метаболизма на мазнините, протеините, аминокиселините, пурините, дишането на тъканите. Никотинамидът е необходим при състояния като хипо- и авитаминоза РР, както и при състояние на повишена телесна нужда от витамин РР: неадекватно и небалансирано хранене, малабсорбция, внезапна загуба на тегло, захарен диабет, продължителна треска, гастректомия, заболявания на черния дроб и жлъчните пътища (остри и хроничен хепатит, цироза), хипертиреоидизъм, хронични инфекции, стомашно-чревни заболявания (хипо- и анациден гастрит, ентероколит, колит, глутенова ентеропатия, персистираща диария, тропическа спру, болест на Crohn), злокачествени тумори, продължителен стрес.

Препоръчва се при:

*стандартна терапия на язва на стомаха и дванадесетопръстника
*гастрит
*за пълно унищожаване на Helicobacter pylori инфекция
*за заболявания на стомашно-чревния тракт
*с всеки курс на прием на пептидни биорегулатори
Прием: Възрастните приемат по 1 капсула 3-4 пъти на ден, сутрин и следобед, по време на хранене. Продължителността на курса е 2-3 седмици. Препоръчва се в комбинация с курс на пептидни биорегулатори. Дневната доза (4 капсули) съдържа: рутин – 30%, никотинамид – 40%
****

Произход – Русия! Клинично изследван!
Без странични ефекти и противопоказания!
Продуктът не е лекарство!
Сертифициран за Европа и одобрен от БАБХ.

КАТЕГОРИИ