ПРЕВИН (сърце и съдова система) 30 табл.

35.89лв.69.99лв. (-49%)

В наличност

  • като допълнителен източник на хесперидин и никотинамид
  • като вазодилататор и антиоксидант
  • за профилактика на инсулт и инфаркт
  • за намаляване на нивата на холестерола в кръвта
  • за укрепване на стените на кръвоносните съдове и увеличаване на притока на кръв
Сравни
Превин се основава на хеперидин, никотинова киселина и билкови съставки. Има мощен антиоксидантен и ангио-протективен ефект. Разширява кръвоносните съдове, подобрява микроциркулацията, помага за облекчаване на венозния застой, укрепва стените на кръвоносните съдове и капилярите, понижава кръвното налягане, като по този начин предотвратява развитието на инсулт и инфаркт.
Никотиновата киселина, участва активно в редокс процесите, които превръщат захарта и мазнините в енергия, има благоприятен ефект върху липидния метаболизъм и спомага за намаляване на нивата на холестерола в кръвта.

Състав: L-аргинин, хесперидин, холин битартрат, екстракт от зелен чай, никотинамид (витамин РР)

Продуктът се препоръчва при:

– като допълнителен източник на хесперидин и никотинамид
– като вазодилататор и антиоксидант
– за профилактика на инсулт и инфаркт
– за намаляване на нивата на холестерола в кръвта

– за укрепване на стените на кръвоносните съдове и увеличаване на притока на кръв

Прием: Възрастните приемат по 1 капсула дневно по време на хранене. Продължителността на приема е 4-6 седмици. При необходимост приемът може да се повтори. Повторни срещи са възможни през цялата година.

Основни компоненти в ПРЕВИН и тяхното влияние:
Хесперидинът е растителен флавоноид, намиращ се в цитрусовите кори. Активира производството на колаген и подобрява свойствата на съединителната тъкан. Той е мощен антиоксидант със свойства, подобни на кверцетин и рутина. Поддържа и активира действието на много други антиоксиданти, като ги предпазва от разграждане и по този начин им дава възможност да проявят напълно своите свойства. Известен е с изразения си ангиопротективен ефект – има общо спазмолитично действие, причинява вазодилатация, подобрява микроциркулацията, нормализира реологичните свойства на кръвта и съдовата пропускливост, спомага за намаляване на венозния застой, укрепване на стените на кръвоносните съдове и капилярите, увеличаване на притока на кръв в коронарните съдове и намаляване на кръвното налягане и предотвратява кървенето. Помага при лечението на гъбични инфекции, артериосклероза, язви, алергии и тумори, като отпуска гладката мускулатура на кръвоносните съдове и жлъчните пътища.
Витамин РР (В3, никотинова киселина, ниацин). Компонентът В-комплекс има решаващо значение за производството на енергия и поддържане особено здравето на сърцето и оптималната циркулация. Основната биологична роля е свързана с участието в редокс реакции, по време на които захарта и мазнините се превръщат в енергия, като осигуряват нормален растеж, благоприятен ефект върху липидния метаболизъм и понижаване на холестерола в кръвта. Ниацинът е ненадминат витамин в контрола на холестерола и играе важна роля в метаболизма на аминокиселините, участва в превръщането на мазнините във вещества, които контролират метаболитните пътища на нашето тяло.
Аргининът е източник на азотен оксид, невротрансмитер, който подобрява кръвообращението и се счита за основна аминокиселина. Той постъпва в човешкото тяло с храна (шоколад, кокосови орехи, млечни продукти, желатин, месо, овес, фъстъци, соя, орехи, бяло брашно, пшеница, пшенични зародиши, рибно мляко). Играе голяма роля в метаболизма на протеините, като участва в синтеза на урея, креатин. Той поддържа оптимален азотен баланс в организма, като участва в транспортирането на излишния амоняк. Аргининът помага за намаляване на теглото, тъй като причинява леко намаляване на запасите от телесни мазнини, поддържа нормалните нива на холестерола в кръвта. Той е част от много ензими и хормони, има стимулиращ ефект върху производството на инсулин от панкреаса като компонент на вазопресин (хипофизен хормон) и подпомага синтеза на растежен хормон. Аргининът подобрява състоянието на пациенти със сърдечна недостатъчност чрез увеличаване на притока на кръв по време на тренировка.
Холин. Това подобно на витамини вещество обикновено се нарича витамини от група В, въпреки че се синтезира в организма и съдържанието му в тъканите е много по-високо от това на другите витамини. В организма той участва в транспорта на мазнини и в изграждането на нови клетки. Заедно с фосфорната киселина и мастните киселини, той е част от лецитина. Мазнините под формата на лецитин се пренасят от кръвния поток от черния дроб до други тъкани в тялото. При недостатъчен прием на холин от храната, мазнините се натрупват в черния дроб, което може да служи като фактор, предразполагащ към цироза на черния дроб. Производно на холин – ацетилхолин – играе важна роля в нервната дейност, активира мозъка. При бозайниците холинът се образува от аминокиселината метионин.
Зелен чай. През последните десет години интересът към зеления чай не е избледнял. Проучва се използването на катехини и биофлавоноиди от зелен чай в онкологията, кардиологията, ендокринологията, геронтологията и други области на медицината. Антиоксидантните и цитопротективните свойства на зеления чай могат да се използват при комбинирано лечение на почти всяка болест, свързана с оксидативен стрес. Установено е, че флавоноидите от зелен чай (кверцетин, кемпферол, мирицетин) подобряват микроциркулацията, като влияят на нивото на азотен оксид, който регулира тонуса на кръвоносните съдове. Друго важно свойство на катехините от зелен чай е повишаването на устойчивостта на невроните в мозъчната кора към хипоксия, което е особено важно за профилактика на инсулт при възрастни хора с различни хемодинамични нарушения в басейна на гръбначните и каротидните артерии.
****
Произход – Русия! Клинично изследван!
Без странични ефекти и противопоказания!
Продуктът не е лекарство!
Сертифициран за Европа и одобрен от БАБХ.

КАТЕГОРИИ