REVIDONT ПАСТА ЗА ЗЪБИ BAMBOO

20.99лв.25.99лв. (-19%)

В наличност

  • цялостно почиства зъбите без да уврежда емайла,
  • осигурява висококачествено почистване в труднодостъпните места,
  • осигурява нежен масаж на венците, подобрявайки циркулацията на кръвта,
  • не уврежда венците,
  • лесно и безболезнено отстранява плаката по зъбите.
Сравни
Усмивката не е само нашата „визитка“. Тя създава първо впечатление. С усмивка можете да отворите много врати и да решите най-различни проблеми. Но как да запазите красива усмивката си?
Четката за зъби играе най-важната роля в този въпрос.
Защо тя? Как да изберем четка за зъби?
Изборът на четки за зъби днес е огромен. Освен механични четки за зъби, има и електрически и ултразвукови. Те имат разнообразни дизайни и различна степен на твърдост. Повечето от нас при закупуване на четки се ръководят от марката, като я смятат за гаранция за качество или за цвят, който например се комбинира с интериора на банята, което е грешно. Четката трябва да се избира индивидуално, въз основа на характеристиките на вашите зъби.
Избирайки четка за зъби, обикновено обръщаме внимание на няколко параметъра. Идеалната четка трябва да покри 2 – 2,5 зъба. Този размер дава най-добрия ефект на почистване. Косъмчетата трябва да са от изкуствени влакна. Ако те са естествени, тогава в тях растат бактерии, което е нехигиенично и допринася за развитието на заболявания в устната кухина.
Много меките четки за зъби са подходящи само за деца под 5 години и за хора с повишена чувствителност на зъбите. За деца от 5 до 12 години, както и за възрастни с тежко кървене, подуване, възпалени венци, са подходящи меки четки. Средно твърда четка за зъби е за деца над 12 години и възрастни. Твърдите четки за зъби могат да се използват само по препоръка на лекар – те могат да наранят венците и да причинят абразия на твърдите тъкани на зъбите, а четините им не са достатъчно гъвкави, за да проникнат добре в междузъбните пространства и под венеца.
От кой материал да изберем четка?
Разбира се от екологични. Оптималното решение е четка, изработена от естествен материал – бамбук. Въпреки че такава четка е новост, всъщност тя е един от предците на четката за зъби, която познаваме днес. Както знаете, първите четки за зъби с косъмчета са изобретени в Китай през XV век и са имали косъмчета от глиган и дръжки от бамбук.
Между другото, бамбукът е много ценен материал, който не набъбва, не изсъхва и е антисептичен продукт. Освен антисептични свойства и лекота на употреба, това растение е и едно от най-бързо растящите в света. Ето защо при производството на продукти от него балансът на горския фонд на планетата не се нарушава. За производството на бамбукови четки за зъби се използва сорта Moso, които не е храна за пандите.
И най-важното е, че бамбукът е по-безопасен за околната среда в сравнение с пластмасата, тъй като е напълно биоразградим материал.
За здравето на зъбите и устната кухина са важни не само материалът и външният вид на четката за зъби, но и честотата на нейната подмяна с нова. Факт е, че по време на употреба бактериите се появяват и се размножават върху нея. Те отделят токсини, които влияят неблагоприятно на меките тъкани на устната кухина (пародонт), а също така образуват киселини, които повишават риска от кариес.
Продължителността на живот на четка за зъби е от един до три месеца. Меките четки трябва да се сменят на всеки 1-2 месеца. Средно твърди четки – след 3 месеца употреба. След заболяване чуткятя трябва да се смени веднага. Микрофлората на устата се променя, не я населявайте със стари микроби.
А сега няколко думи за функционалната страна на въпроса. Идеалната четка според нас старателно почиства зъбите, без да уврежда емайла, осигурява висококачествено почистване в междузъбните пространства, не наранява венците и най-важното е удобна за употреба.
Любимите на съвременните потребители са бамбукови четки за зъби. Докато обикновеното миене е процес, който понякога искате да пропуснете или забавите, четката с бамбукова четка, напротив, неизменно ви кара да мислите как да повторите процедурата отново. Чувства се по-нежна грижа. Много е приятно да държите топло дърво в ръката си, масажирайте венците с нежни четина и усещате фин естествен аромат. Да, и такива четки изглеждат много стилни. Изборът на такъв аксесоар за орална грижа е съзнателно отношение към природата. Пренебрегвайки рекламно ориентираните сценарии за социално поведение, правите това, което е най-добро за вас.
****
Произход – Русия! Клинично изследван! Без странични ефекти и противопоказания! Продуктът не е лекарство! Сертифициран за Европа и одобрен от БАБХ.

КАТЕГОРИИ