МЕЗОТЕЛ ЗА СКАЛПА (против пърхот, заздравява скалпа, за еластичност) 50 мл.

29.99лв.59.99лв. (-50%)

В наличност

  • стимулира растежа на коса
  • предотвратява ранните симптоми на оплешивяване
  • предотвратява появата на пърхот
  • заздравява космените фоликули
  • повишава еластичността на косъма
  • подобрява състоянието на скалпа
Сравни
Това е серия продукти за външна мезотерапия, базирани на изключителния комплекс HPE-4 + Неовитин + други компоненти. Основният елемент в състава на мезотелите е HPE-4, с цел постигането на максимално въздействие върху преждевременното стареене на кожата. Неовитин /клинично доказано/ засилва ефекта от използване на HPE-4 с още 23%. В резултат, продуктите подобряват микроциркулацията на кожата, повишават антиоксидантния й статус, възпрепятстват фотостареенето, явяват се най-успешната комбинация за антивъзрастов ефект. Продуктите са без парабени и натриев сулфат. Използвайте за по-добър ефект предимно вечер, самостоятелно или в комплект с нашите кремове.
Какво трябва да знаете за HPE-4?
Това е ново ПОКОЛЕНИЕ НА БИОГЕННИ АМИНИ ЗА ВЪНШНА МЕЗОТЕРАПИЯ
HPE-4 (THRE – тетрахидроксипропил етилендиамин) по своята същност е производно на ацетилхолиновия прекурсор деанол, широко използван в естетичната медицина и козметологията. Прекурсорите на ацетилхолин, когато се прилагат локално, се свързват със съответните рецептори на кожните клетки (фибробласти, кератиноцити) и водят до промяна в текстурата на кожата. HPE-4 принадлежи към същата група вещества, като е двойна молекула на деанол (състои се от 2 амина).
Проучванията показват, че NRE-4 е почти 4 пъти по-ефективен от деанола и 2 пъти повече доброволци показаха чувствителен ефект т.е. броят на жените, които реагират положително на анти-стареещия ефект на HPE-4 (изглаждане на малки бръчки и гънки, подобряване на текстурата и тонуса на кожата), е 2 пъти по-голям, а анти-стареещият му ефект е по-изразен. От това ние констатираме, че HPE-4 е много по-функционално съединение от деанола.
При микроскопия ясно се наблюдава резултатът от взаимодействието на кератиноцитите с HPE-4, което се проявява в намаляване на площта на последната, поради което се развива лифтинг ефектът. Предклиничните изпитвания за ефективността на NRE-4, проведени не само в чужбина, но и в Русия, се основаваха на измерване на електрическото съпротивление на кератиноцитите. Известно е, че показателите за тяхната площ са обратно пропорционални на съпротивата; т.е. колкото по-голяма е клетката по обем, толкова по-малко съпротивление.
Прилагането на HPE-4 води до намаляване на площта на кератиноцитите и увеличаване на резистентността. Увеличаването на концентрацията на NRE-4 води до още по-голямо увеличаване на резистентността и, следователно, до по-изразено намаляване на площта на кератиноцитите и увеличаване на лифтинг ефекта. Следователно, при HPE-4 има характерен дозозависим ефектът, което е особено важно при приготвянето на козметични композиции.
Вторият важен аспект от действието на HPE-4 е свързан с влиянието върху функциите на фибробластите, които повишават нивото на синтеза на колаген и еластин. Пряко следствие от това е повишаване еластичността на кожата.
Разбира се, всеки нов продукт на козметичния пазар преминава дълъг път до внедряването му. В исторически план HPE-4 се използва по целия свят повече от 20 години и е включен в много ниски концентрации като неутрализатор на киселина в много продукти за кожата и косата (както за възрастни, така и за деца). Нашият фокус на проучване през последните няколко години разкри отличните свойства против стареене на кожата, както и потвърди неговата мекота и поносимост в широк диапазон от дози.
Безопасността на HPE-4 е многократно доказана, както при лабораторни животни, така и при доброволци. Продуктите в различни концентрации, са прилагани в продължение на 6 месеца, върху различни части на тялото, като не предизвикват дразнене, сенсибилизация или алергични реакции. Освен това, HPE-4 е абсолютно безопасен, когато се прилага върху зоната около очите, което също е клинично потвърдено.
****
Произход – Русия! Клинично изследван! Без странични ефекти и противопоказания! Продуктът не е лекарство! Сертифициран за Европа и одобрен от БАБХ.

КАТЕГОРИИ