Пробиотици и козметика

Кожата (cutis) е сложен орган, който покрива и оформя тялото, защитава организма от разнообразните външни фактори и осигурява постоянство на неговата вътрешна среда. Кожната повърхност на възрастен човек е 1,5-2м. Общата маса на кожата е около 3 kg, а дебелината и е от 0,5 до 4 мм. Консистенцията е меко-елестична, плътността е различна в различните области. Тургорът на кожата е различен и зависи от областите на тялото, кръвоснабдяването, секреторната функция и различни външни и вътрешни въздействия. Кожната еластичност е голяма и това дава възможност за значително разтягане и прибиране. Благодарение на това кожата запазва функциите си при много големи колебания в теглото. Тя е осеяна с отвори-кожни пори-отвърстия на изходните канали на потните и мастни жлези. Секретите от тези жлези-потта и себумът се смесват на повърхността на кожата и придават характерна за всеки индивид миризма (sui generis).

Кожата се състои от три основни слоя – епидермисдерма и хиподерма.

Епидермисът заема най-външната част на кожата и е съставен от многослоен плосък вроговяващ епител, който постоянно се обновява чрез митотично делене на базалните клетки. Той се състои от 4 слоя, които са подредени от дермата към повърхността както следва: основен(stratum basale), бодлив (stratum spinosum), зърнест (stratum granulosum) и рогов слой (stratum corneum).
В епидермиса се намират и клетки (меланоцити), които произвеждат кожния пигмент-меланин. Той е отговорен за цвета на кожата. Биохимично епидермиса се състои от склеропротеини,полипептиди, албумини, липиди, мукоидни вещества и свободен холестерол.

Дермата се намира под епидермиса. Това е същинският кожен слой, чиято основна съставна част е съединителната тъкан. Дермата се състои от 2 слоя – горен (stratum papillare) разположен към епидермиса и истинска дерма (stratum reticulare). Те са изградени от съединително – тъканни колагенни влакна, плазмоцити, левкоцити, мастоцити.Истинската дерма е богато снабдена с кръвни и лимфни съдове, нерви и нервни окончания. В нея се намира космения фоликул с корена на косъма, мастните и потни жлези. Биохимично колагенните влакна съдържат около 60% вода, 0,5% минерални соли (Fe,K,Na,Mg,Cl).
Те са богати на аминокиселини-най-много на глицин, лизин, аргинин, хистидин и фенилаланин. В дермата се намират мукоидни вещества богати на аминопротеиди и имидазоли.

Под дермата е разположен подкожен слой Hypoderma Той се състои от съединителнотъканни повлекла,които съединяват дермата с подлежащите органи.Пространствата между тях са изпълнени с мастна тъкан (lobuli adiposi) изградена от мастни клетки-липоцити. Биохимично хиподермата е изградена от 30% вода, 3,5% фиброзни вещества и 65% мазнини.Те се състоят от мастни киселини-олеинова, стеаринова, палмитинова, които с глицерола образуват триестери. Хиподермата поради високото си мастно съдържание има термоизолационна функция и е най-важният енергиен резерв на организма.

Кожните придатъци – потни и мастни жлези, косми и нокти имат епителен произход.

Мастните жлези (glangulae sebaceae) са придадени към косъма, отварят се в космения фоликул и рядко са самостоятелни.Различно големи, те са в обратни пропорции с косъма, като към малките косми се намират по-големи жлези.Техния секрет-себум се състои от мастни клетки,които са загубили жизнеността си.Мембраната на клетката се разгражда и те изливат съдържанието си (мастни капки) през епителни канали в космения фоликул,направо на кожната повърхност или в хиподермата.

Потните жлези са два вида – Единият (екринни потни жлези),разположени в дермата и хиподермата са малки и секретират в епидермиса пот богата на урея и бедна на соли.Другият (Апокринни потни жлези) са големи,произхождат от космените зачатъци,отварят се в космените фоликули и отделят пот богата на соли и пигменти.Тези жлези секретират липоиди със специфична миризма.Развиват се с пубертета.

Космите (pili) са изградени от стъбло,разположено над повърхността на кожата, корен,разположен в дермата и луковица в хиподермата.Коренът на косъма се намира в космена торбичка (космен филикул).Космите в различните участъци на тялото се различават по дължина,твърдост,цвят,форма и напречен диаметър.Те растат и отпадат в определени цикли независимо един от друг.Средната гъстота на космените фоликули в кожата на главата е 500-600 на 1см?, като нарастват с 0,3-0,4 мм дневно.

Ноктите (ungues) представляват плътни рогови плочки, разположени върху горната повърхност на върха на пръстите.

Кръвоностните и лимфни съдове на кожата се състоят от 3 групи (плексуси) разположени в дерма, хиподерма и под нея.

Нервните окончания в кожата са много и разнообразни. В хиподерма, дерма и епидермис са разположени сетивни и вегетативни нервни влакна.Крайните окончания на сетивните нерви в кожата, които приемат дразненията на околната среда и ги превръщат в нервни импулси се наричат рецептори.

Физиология на кожата

Кератопоеза – процес на образуване на нормален рогов слой, състоящ се от клетки изпълнени с белтъка кератин.Клетките от всички слоеве на епидермиса търпят сложни морфологични и биохимични промени,непрекъснато се обновяват и подържат здравината и цялостта на кожата.

Меланогенеза – сложен биохимичен процес при който безцветната аминокиселина тирозин се превръща в неразтворим цветен полимер меланин. Меланинът е най-важният пигмент, който определя разликата в цвета на кожата при отделните индивиди.Без меланин кожата у албиносите е прозрачно бяла.Меланинът предпазва подлежащите тъкани от остро и хронично увреждане от ултравиолетова радиация, което се изразява с изгаряне, стареене или злокачествено дегенериране.Меланинът защитава от увреждащото действие на свободните радикали и регулира биосинтезата на vit.D в кожата.Така разпределението на човешките раси на земното кълбо е в зависимост от слънчевата радиация.

Потоотделяне – секреторна функция на потните жлези,чрез която се регулира водната и солна обмяна на кожата.Отделянето на потта (sudor) се регулира от вегетативно-нервни центрове разположени в гръбначен,продълговат и главен мозък и център на терморегулация в хипоталамус .Потните жлези служат за проводник на топлина и играят важна роля в терморегулацията.Течната съставка на потта допринася за образуване на водно-липидна мантия на повърхността на кожата, а някои компоненти на потта (Na йони, млечна киселина,урея) подобряват хидратирането на протеините в роговия слой.Отделената на повърхността на кожата пот е хипотоничен разтвор на Na, K, Cl, Fe, Cu, Zn йони, витамини, въглехидрати, аминокиселини и хормони.Тя съдържа 98-99% вода.Съставът на потта варира в зависимост от мястото на отделяне, от околната температура, от самия индивид и неговото емоционално състояние.Човек отделя средно по 850ml пот на ден.

Себум – получава се при активно образуване на липиди в кожата (липидогенеза) от кератоцитите в епидермиса и липоцитите в мастните жлези.Без мастната секреция кожата би станала суха, напукана, пропусклива за вода и други вещества и отворена врата за инфекции. Мастната секреция зависи от броя и големината на мастните жлези, възрастта, пола, хормонални фактори и влияния на околната среда. Най-силно изразена е по лицето, главата, гърдите и гърба и по време на пубертета.Себумът се състои от триглицериди, ненаситени мастни киселини, холестерол и неговите естери.Андрогените (тестостерон) стимулират мастната секреция, а естрогените я подтискат.Покачването на температурата и влажността улесняват изливането на себум. На всеки кв.см. кожа има около 300 сетивни окончания за допир, болка, горещина, студ, 1 м. кръвоносни съдове, 0,8 м. нерви, 20 мастни и 120 потни жлези и над 500 000 клетки.Процесът на пълно обновяване на клетките се осъществява за период 7-10 седмици.В резултат на сложни биохимични реакции те функционират в синхрон и спомагат за осъществяване на жизненоважните функции на кожата като цяло.

Функции на кожата

Защитна функция – кожата предпазва пасивно тялото от вредни въздействия като травми, горещина, студ, инфекции и др.Това се дължи на устойчивостта на роговия слой и дермата.

Водно-липидна мантия на кожата-получена в резултат на кератинизацията, функциите на потните и мастните жлези.Смесването на потта и себума води до образуване на водно-липиден слой състоящ се от вода, соли, триглицериди, холестеролови естери и органични вещества.Той има рН около 5-6.Киселата среда на повърхността на кожата се дължи на млечната киселина, глутаминова и аспаргинова аминокиселини и свободните мастни киселини и има защитна функция.

Дихателна функция извършва се чрез възприемане от кожните капиляри на кислород от въздуха и излъчването на въглероден двуокис 1/250 част от дишането на човешкия организъм става чрез кожата.

Терморегулаторна функция.Човек за 24 часа изразходва около 2000 калории, като 1500 се загубват чрез кожата.Кожата е лош проводник на топлина и физиологичното изстудяване е бавно и се регулира едновременно с поглъщане н топлинни лъчи отвън.
Този процес протича пасивно.Активната терморегулационна функция кожата осъществява чрез потоотделяне.

Сетивна функция-кожата е богато снабдена с нерви и нервни окончания и е добре диференциран периферен нервен орган. Чрез нея се осъществяват усетът за повърхностен допир, топлина, студ, болка, сърбеж.

Лъчезащитна функция.Една част от лъчите се отразяват от роговия слой. Други лъчи-(UV) проникват, поглъщат се от базалните клетки и увеличават синтезата на меланин, който предотвратява вредното въздействие на лъчите.

Кожата притежава и други важни функции-абсорбционна, резорбционна, имунобиологична и ендокринна.

1.Еластичност на кожата – механични свойства като деформируемост,статична и динамична якост. Състоянието на изпълване на кожата с течност, нейното физично напрежение, еластичност, съпротивление при механично въздействие и ретракционна (релаксационна) способност е т. нар. кожен тургор.Той е синоним на високоеластичността на кожата. Това зависи от пол, възраст, хормонално състояние, хидратация и др.

Грижи за кожата

Оптимизирането на всички функции на кожата зависи от няколко фактора:

  • Хигиена-грижа за външния вид, включващи ексфолиация, почистване в дълбочина, тонизиране и овлажняване на кожата.
  • Хранене-балансирано хранене на целия организъм и локално външно подхранване на кожата.
  • Двигателен режим-редуващи сефизически упражнения и почивка на целия организъм и локално подходящи масажи на кожата.
  • Борба с болестните процеси-в организма и локално на кожата.

Пробиотици и кожа

Само до преди 15-20 год. изглеждаше, че миналото столетие ще утвърди господството на синтетичните химически вещества като избор на цивилизацията във всички сфери, в т.ч. и в козметиката.Но бързо растящите проценти на установени странични ефекти, неповлияване и възникване на заболявания на кожата принудиха все повече специалисти да търсят други пътища- не толкова оригинални, като новосинтезираните, но много по-верни.Оказа се, че е трудно да изобретим нещо по-добро от това, което вече е сътворила Природата -под формата на хилядите ценни за човека и в частност за кожата хранителни вещества и полезни микроорганизми.Можем само да ги доусъвършенстваме като ги предложим в подходяща форма и съчетание, съобразена с индивидуалните изисквани на нашата кожа.

Пробиотиците са познати в света като хранителни добавки и функционални храни. Маските за лице „Mariah’s face“ са първите български пробиотици използвани като козметични средства. Получени са чрез млечно-кисела ферментация от екологично чисто краве мляко. Представляват сух пробиотичен продукт под формата на прах, състоящ се от нисколактозен млечен хидролизат и следните аминокиселини: Cystin, Isoleucine, Leucine, Methionine, Phenylalanin, Threonin, Thyptophan, Tyrosine, Valine, Alanine, Arginine, Aspartic acid, Glimatic acid, Clicine, Histidin, Hydr. Proline, Proline, Serine, Lisinoalanine.

В резултат на високотехнологичен биотехнологичен процес млечните белтъци са разградени до олиго-, дипептиди и изброените 21 аминокиселини; млечните захари до прости (глюкоза, галактоза); млечните мазнини до полиненаситени мастни киселини (линолова, линоленова). Маските „Mariah’s face“ съдържат млечни витамини, йонизирани минерали, микроелементи и пектин. Всяка маска за лице съдържа над 50 млн. до 1 млрд. активни живи и латентни клетки на Lactobacillus bulgaricus. Според съдържанието на млечни мазнини биват обезмаслени, нискомаслени и средномаслени. Някои видове съдържат белтъчен преципитат или активни екстракти от растителен произход. Съчетанието на пробиотици и екстракти от билки многократно увеличава действието на растителните екстракти, тъй като свободните аминокиселини действат като бърз транспортен носител и вкарват активните вещества в клетките на кожата. Всички маски за лице са нисколактозни, поради което не са противопоказни при хора с алергия към мляко.

С маските за лице „Mariah’s face“ грижата за Вашата кожа е поставена на строго научна основа. Маската е с гарантирани чистоти и качество – микробиологичен контрол, селекция на щамове на Lactobacillus bulgaricus, стерилност. Маските за лице са клинично тествани при девойки и жени и не са регистрирани странични ефекти.

Кожата Ви е скъпоценна част от Вас в тон с Вашия собствен ритъм. За да поддържате красотата, дори когато сте изправени пред предизвикателствата на времето и околната среда „Mariah’s face“ Ви кани да следвате най-безопасния и кратък път към блясъка, жизнеността, съвършения баланс с първата жива маска за лице.

Маските за лице от серията „Mariah’s face“ едновременно почистват повърхностно и дълбоко кожата и имат подхранващо и тонизиращо действие. Наблюдава се ефект на изглаждане и освежаване – матиране на кожата. Маските нямат странични ефекти – зачервяване, лющене и не предизвикват алергични реакции. Не е задължително прецизно, извършено от специалисти диагностициране на типа и състоянието на кожата преди използването им. Не съществува риск от отрицателен ефект в случай на неточно определяна на типа кожа.

Вашата кожа и дрехите Ви са вашия имидж пред заобикалящия свят. С пробиотичните маски за лице „Mariah’s face“ Вие създавате комфорт за себе си и удоволствие за околните.

Маските за лице „Mariah’s face“ са в опаковки за еднократна употреба. Оригиналната опаковка не изисква специални условия за съхранение (t°, влажност). След отваряне на опаковката сухото вещество се поставя във ваничката и към него се добавя 1 чаена лъжичка вода. Водата не трябва да е гореща, тъй като при температура над 50 °С Lactobacillus bulgaricus умира. След това се разбърква до получаване на хомогенна смес. Тази смес се нанася равномерно върху лицето, челото и шията или около зоните на образуване на бръчки (за маската с розово масло), както и върху възпалените или засегнати от акне участъци (ръце, гръб). Оставя се да действа 15-20 минути. Маските „Mariah’s face“ образуват добър филм върху кожата, което позволява снемането им на сухо, чрез разтъркване. Лицето може да се измие с вода и не е необходимо нанасяне на допълнителни подхранващи или защитни кремове. Сухото снемане на маските е пълно и лицето може и да не се мие. Кожата придобива естествен приятен аромат на карамел. Дори и след снемане на маската за лице „Mariah’s face“ живите лактобацили и биологично активните вещества, произвеждани от тях остават и проникват в кожата, като оказват своето антибактериално и противовъзпалително действие. Само живите лактобацили не могат да регулират всички функции на кожата. Съчетанието на живи клетки и хранителни вещества прави пробиотичните маски за лице „Mariah’s face“ уникални и особено полезни за кожата. Тези хранителни вещества са във вид готов за директно усвояване от кожата: млечните белтъци са разградени до свободни аминокиселини, олиго- и дипептиди; млечните мазнини – до полиненаситени мастни киселини – линолова, линоленова; захарите – до прости захари; минералите и микроелементите са йонизирани. Те заедно с млечните витамини и пектина оказват многостранни благоприятни ефекти върху кожата. Пробиотичните маски за лице „Mariah’s face“ за различните типове кожа са със съобразен състав и съотношение, което регулира белтъчната, мастна и водно-солева обмяна на кожата и оптимизира нейните функции. Нова генерация пробиотици в козметиката е съчетанието им с активни вещества от растителен произход. Свободните аминокиселини многократно увеличават действието на билковите екстракти и засилват полезните им ефекти върху кожата.

Маските за лице „Mariah’s face“ са естествени продукти. Те не съдържат синтетични химически вещества и консерванти. Lactobacillus bulgaricus не са генноманипулирани. Препоръчително е да се използват 1-2 пъти в седмицата. Могат да се ползват и всеки ден без риск от странични ефекти и алергични реакции. При ежедневното им приложение заместват употребата на различни видове кремове за лице.

„Mariah’s face“ за мазна и смесена кожа

Кожата бива суха, мазна или смесена. Мазната кожа е резултат от повишена секреция на мастните (себацейни) жлези, несъответстваща на нуждите на кожата. Секретите могат да запушат порите и да доведат до промени в кожата. Мазната кожа е до голяма степен наследствен проблем, но се повлиява и от диетични и хормонални фактори, бременност, противозачатъчни таблетки и не на последно място от некачествена козметика. Влагата и горещия климат стимулират мастните жлези. Поради хормонални промени през пубертета, мазната кожа се среща най-често при млади хора, макар, че се открива във всяка възраст. Кожата на много хора е мазна само в определени области, а в други е нормална или дори суха – т.нар. смесен тип кожа. Като цяло на челото, носа, брадичката и в горната част на гърба кожата е по-мазна. Мазната кожа има и положителни качества – по нея по-бавно се оформят старчески петна и промени в пигментацията, стрии и бръчки. Не се появяват лунички и по-трудно изгаря на слънце. Негативната страна на проблема се състои в това, че мазната кожа е по-склонна към поява на пъпки, изглежда „лъщяща“ и е с разширени пори. Маската за лице Mariah’s face за комбинирана или проблемна мазна кожа регулира секрецията на себум, премахва лъщенето и заличава несъвършенствата и възпаленията на кожата. Живите клетки на Lactobacillus bulgaricus и пектина спомагат за десквамация на мъртвите епителни клетки и почистват дълбоко кожата. Лактобацилите и биологично активните вещества произвеждани от тях по конкурентен механизъм намаляват действието на патогенните микроорганизми и ограничават възпалителните реакции. Маската за лице е обогатена с белтъчен преципитат, който заедно с аминокиселините регулира секрецията на себум, укрепва клетъчните мембрани и затваря порите.

Кожата става гладка и еластична.Получава почистване и хидратиране в дълбочина и възвръща сатенената си мекота.

„Mariah’s face“ за суха и дехидратирана кожа

Сухата кожа е резултат от загуба на естествени мазнини. Причините за тази липса на мазнини са различни: наследствени фактори, витаминен недоимък, лошо хранене или различни заболявания (дерматит, екзема, псориазис). Това състояние най-често засяга жени под 35 годишна възраст. Хората със светъл тен имат по-често суха кожа. При повечето хора кожата става по-тънка и по-суха с напредването на възрастта.

Сухата кожа е матова, дори лющеща се на едри и дребни люспи и лесно образува бръчки. Обикновено тя се усеща „тясна“ и неудобна след измиване, освен ако не е използван някакъв овлажнител или крем. Напукването и нацепването са признаци на извънредно суха, дехидратирана кожа. Най-често тя се намира в участъци на тялото, изложени на външните въздействия лице, ръце, но може да бъде проблем на цялото тяло, особено през зимата.

Mariah’s face за дехидратирана или суха кожа почиства, овлажнява и подхранва кожата и укрепва естествената й защита.

Маската за лице е богата на млечни мазнини, които веднага се усвояват от кожата и регулират мастната и обмяна. Лактобацилите и пектина почистват повърхностно и дълбоко кожата. Аминокиселините и млечните витамини я подхранват и оптимизират обмяната на веществата.

Кожата на лицето става гладка и еластична, получава почистване и хидратиране в дълбочина и възвръща сатенената си мекота.

Кожата е неразделна част от човешкото тяло. Сухата кожа често се дължи на лошо хранене и витаминен недоимък. Затова едновременно с грижите за нея трябва да подобрим храненето на целия организъм. Препоръчваме едновременно с локалното приложение на „Mariah’s face“ да се приемат и функционалните пробиотични храни Biomilk hepanorm.

„Mariah’s face“ за уморена и девитализирана кожа, подложена на стрес и външни агресии

Развитието на човечеството в 21 век води до урбанизация и струпване на човешка маса и химически мощности на малки територии. Градовете са покрити със смог, в тях се движат милиони автомобили. Постоянно сме свидетели на химически и ядрени аварии. Ние и нашата кожа непрекъснато сме изложени на резки промени в околната среда: слънце, студ, вятър, химическо и радиационно въздействие. В тези условия кожата старее по-бързо. Тя загубва естествените си мазнини и влага. Белтъчините, от които е изградена – еластин, колаген и кератин променят структурата си. Кожата на лицето става податлива за развитие на ракови новообразувания. Уморената кожа е суха, с тънки бръчици, кафяви петна, разширени пори. Цветът й се променя, тургорът намалява и тя се отпуска и губи своята жизненост.

Mariah’s face за уморена и девитализирана кожа премахва белезите на стрес и умора. Пробиотичната маска за лице елиминира токсините, осигурява енергия и жизненост, подсилва естествената защитна система на кожата и има антиканцерогенно действие. Аминокиселините, млечните мазнини, витамините и минералите регулират белтъчната, мастна и водно-солева обмяна на кожата. Пектинът обхваща и неутрализира токсичните вещества попаднали върху нея. Заедно възтановяват водно-липидната защитна мантия на кожата. Маската за лице е обогатена с над 950 млн. активни живи и латентни клетки на специален щам на Lactobacillus bulgaricus, произвеждащ D(-) млечна киселина. Тя заедно с клетъчните стени на лактобацилите имат антитуморен ефект и повишават естествените защитни сили на кожата при радиационно и химическо въздействие. Кожата е предпазена от ракови новообразувания. Тя се възстановява и стяга, възвръща тургора и жизнеността си.

„Mariah’s face“ за чувствителна и свръхреактивна кожа, склонна към възпаления, алергиии. При акне.

Кожата страда от различни заболявания, като най-често срещано е акнето. То е възпалително заболяване и се проявява с пъпки, черни и бели точки. За страдащите от акне, то е нещо повече от козметичен проблем. Последствията му включват емоционален стрес, който има силно влияние върху самочувствието.

Акнето най-често започва през пубертета, когато се повишава рязко отделянето на андрогени (мъжки полови различни хормони). Те стимулират производството на кератин и себум. Ако себумът се отделя по-бързо, отколкото може да премине през порите се появява пъпка. Излишната мазнина прави порите лепкави и създава предпоставки за задържането на бактерии в тях. Образуват се черни точки, в които себумът се свързва с кожните пигменти и запушва порите. Ако люспите на повърхността на кожата се запълнят със себум се появяват бели точки. Те могат да се спукат и инфекцията да се разпространи. При тинейджърите акнето се появява най-често по лицето и горната част на тялото, а при възрастните то е ограничено до брадичката и челюстта и се проявява в по-малко на брой, но по-болезнени пъпки. При възрастните е свързано най-често с наследствени фактори, хормонален дисбаланс или гъбичкови инфекции (микози). Недостигът на хранителни вещества и/или прекомерната консумация на преработена храна, наситени и хидрирани мазнини също допринасят за появата на акне.

Кожата е най-големия орган на тялото. Тя „диша“. Ако порите се запушат от прах или други вещества, микробите, които са навлезли там предизвикват зачервяване и възпалителни реакции. Употребата на синтетични химични вещества, които са в основата на козметичната индустрия до началото на 21 век е причина за чести прояви на свръхчувствителност и алергични реакции от страна на кожата.

Mariah’s face“ за свръхреактивна кожа, склонна към алергии унищожава възпалителните огнища, стабилизира състоянието на кожата, предпазва от алергични реакции и връща усещането за комфорт. Маската за лице е подходяща и при акне. Lactobacillus bulgaricus е активен и силен микроорганизъм. Той измества болестотворните бактерии по пътя на конкурентните взаимоотношения и намалява възпалителните процеси в кожата. Биологично активните вещества произвеждани от лактобацилите стимулират имунната система и предпазват от алергични реакции.Маската е обезмаслена и не натоварва допълнително кожата с мазнини внесени отвън.

Маската за лице е нисколактозна и се използва при всички видове алергии, включително и към мляко.Основна причина за появата на алергия към мляко е недостигът в човешкия организъм на ензим (лактатдехидрогеназа), който разгражда лактозата. Аминокиселините разтварят мастните натрупвания, блокиращи порите, възстановяват увредените клетки, хидратацията и тургора на кожата. Те заедно с пектина елиминират токсините и премахват черните точки. Желателно е след снемане на маската лицето да не се мие няколко часа, тъй като Lactobacillus bulgaricus продължава да действа. При активни възпалителни и алергични процеси и при акне се използва ежедневно 7-14 дни, а след това 2-3 пъти в седмицата.

Ефектът на маската се засилва с едновременното приемане на пробиотици – Biomilk vital и спазване на подходящ хранителен режим беден на животински мазнини.

С „Mariah’s face“ пъпките, зачервяванията и усещането за дискомфорт изчезват.Намаляват реакциите на свръхчувствителност. Тенът се изравнява и кожата е със сатенена мекота.

„Mariah’s face“ против бръчки и тъмни петна

С течение на възрастта по кожата се появяват бръчки. Те се образуват, когато кожата загуби еластичността си. Докато е гъвкава, гънките по нея изчезват, веднага щом изчезне предизвикателната гримаса. Загубилата гъвкавостта си кожа запазва линиите, образувани от усмивка или смръщване, дори след като лицето е възприело по-неутрално изражение. С времето гънките стават по-дълбоки и се превръщат в бръчки. Първо се появяват в деликатната област около очите – „бръчките на смеха“. След това идват страните и устните. С възрастта кожата става по-тънка и по-суха. Това спомага за образуването на бръчки. Други фактори които влияят върху скоростта и степента на разпространението им са: хранене, мускулен тонус, обичайно изражение на лицето, стрес, добра грижа за кожата (или липса на грижа), замърсена околна среда, тютюнопушене, продължително излагане на слънце.

„Mariah’s face“ с розово масло стяга и изглажда кожата. Премахва бръчките и предотвратява появата им.Ограничава и премахва тъмните петна и тъмните кръгове около очите.

„Mariah’s face“ осигурява йонизирани минерали и микроелементи. Те се усвояват веднага и увеличават здравината на кожата. Аминокиселините спомагат за бързото образуване на колаген. Този белтък подобрява тонуса на кожата, увеличава еластичността на кожата и прави бръчките невидими. Млечните витамини заедно с олиго- и дипептидите подобряват храненето на кожата и предотвратяват възникване на старчески петна. Лактобацилите стимулират имунната система на кожата и я предпазват от възпаления. Розовото масло е отлично средство за стягане на кожата. То заздравява капилярите, оптимизира трофиката на кожата и изглажда бръчките. Розовото масло е силен антиоксидант и предпазва кожата от вредното въздействие на свободните радикали. Ефектът му в Mariah’s face“ е многократно увеличен, тъй като свободните аминокиселини на пробиотика го обхващат, бързо го транспортират в клетките и стабилизират клетъчните мембрани.

Маската се използва 1-2 пъти в седмицата и ефектът е видим още след първия месец. Противопоказна е при хора с алергия към розово масло. Попадането върху други участъци на кожата (клепачи, устни) не предизвиква странични реакции. Желателно е след снемане на маската лицето да не се мие няколко часа, тъй като розовото масло продължава да действа. Ефектът на маската се засилва с едновременното приемане на пробиотици – Laktera Rose Oil.

Чувствате ли се понякога изморени и без енергия?

Вашата кожа може да се чувства по същия начин. Дайте й енергиен тласък и й върнете блясъка! Насладете се на удоволствието да почувствате върху Вашата кожа едно реално усещане за мекота, жизненост и естествена ароматизирана свежест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

КАТЕГОРИИ