АПАРАТ ЗА СРЕБЪРНА ВОДА PONOR

169.00лв.

В наличност

ДОСТАВКА ДО 10 ДНИ!

Предназначение:

Електронният апарат за сребърно йонизиране на вода “Ponor” (Понор) е уред от ново поколение предназначен за обогатяване на водата (изворна, чешмяна и др.) със сребърни йони (Ag+), произвеждайки по този начин Сребърна вода (колоидно сребро). С негова помощ може постоянно да обогатявате произволни количества вода, така не е необходимо да купувате продаваните по аптеките бутилирани сребърни води. Възможно е производството на вода в различни концентрации, както за ежедневна употреба, консервиране на храни и напитки, козметични нужди, така и за по-високи лечебни концентрации на сребро и при продължително съхраняване на водата. При използването му водата се насища със сребърни йони, както същевременно се пречиства от вредни микроорганизми. Запазват се питейните и качества продължително време, като придобива свойства на естествен антибиотик. Апарата се характеризира с удобство, дълъг живот, стабилни параметри и автоматизиран режим на работа. Налични са 4 автоматични програми на работа според обемите вода (1, 3 или 10 литра), като една от тях е специална програма за вода с висока концентрация (за лечебни нужди). Притежава сребърен електрод с повишена маса изработен от сребро с високо качество (проба .999) Изцяло е произведен и проектиран в Европейският съюз.

За по-подробна информация, моля прочетете „ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА“ и „СПЕЦИФИКАЦИЯ НА ПРОДУКТА“ по-долу!

Гаранционен срок: 12 месеца!

Сравни

Какво представлява сребърната вода?

Сребърна вода – реален източник на здраве и живот. Отдавна сребърната вода се използва за лечение на различни болести и профилактика. Какво и е особеното? В миналото хората са я използвали интуитивно, не разбирайки причините за нейните удивителни свойства. Древните индуси и китайци са обеззаразявали водата като са пускали в нея сребърни предмети и са лекували с нея болни хора. В древна Гърция и Рим са използвани посребрени контейнери за вода. В българската православна църква (и не само) за различни обредни дейности “свещената вода”  винаги се съхранява в сребърни съдове. Едва миналия век учените откриват как и защо има антибактериални свойства. Изяснява се, че не атомите на среброто я правят активна, а йоните (Ag+) му. Само те са способни на невероятното – да проникват в клетките на бактериите и да ги унищожават отвътре.

Действието на сребърните йони е върху повече от 650 вида бактерии (за сравнение: действието на който и да е антибиотик е върху не повече от 5 до10 вида бактерии). Сред характерните особености на сребърната вода може да се отбележат изключителните и свойства за приложение в козметиката (третиране на кожата – премахване на бръчки, стареене, петна и др.)

 

Известно е, че антимикробния ефект на среброто е по-висок от този на пеницилина. В същото време йоните на среброто щадят клетките на полезните бактерии, като отсъстват вредни въздействия върху организма – нещо характерно за антибиотиците. Не се проявяват и други характерни за антибиотика вредни последствия – понижен имунитет, алергически усложнения, токсикация на организма и др.

Среброто е важна част от човешкия организъм. Най-много сребро се намира в главния мозък, в ядрата на нервните клетки, в жлезите на ендокринната система, в очите и в костите. Дневната потребност на човек достига 90 мкг на ден от този благороден метал. При употреба на сребърна вода (воден разтвор със сребърни йони), не само се унищожават болестотворните  бактерии и вируси, но се активизират и обменните процеси в организма, повишава се имунитета.

Днес се използва не просто сребърна вода, която е получена в следствие на контакта с някакъв сребърен предмет, а колоиден йонен разтвор на среброто получен чрез електролиза (електрически ток през сребърни електроди), който е много по-активен. Водата наситена с йони на среброто, както казват медиците даже може да стане универсално средство за лечение. Тя създава в организма на човека уникален биологически щит, пред който отстъпват простудата, грипа и много други заразни заболявания. За получаването на сребърна вода ще ви помогне апарата “Ponor”, който носи името на уникалните образувания  от които се стича изворна вода в красивата Стара планина. Действието на апарата се състои в пропускането на точно определен ток през два масивни електрода от най-чистата проба сребро – 999. При протичането на тока електродите отделят йони сребро, като реално се разтварят постепенно във водата. Тока е много точно стабилизиран, за да се постигнат  необходимите концентрации на йони във водата. Действието му е реверсивно, като по този начин износването на електродите е равномерно и йонизираната вода е с равномерна концентрация. Важно предимство на апарата е и изработката на двата електрода – анод и катод от чисто сребро (повечето апарати имат само един електрод от сребро).

Свойства на среброто

1. Структурното сребро трябва да се признае за елемент, влизащ в състава на най-важните тъкани и органи на човешкия организъм. То участва в обменните процеси и се изразходва, за това организма има нужда от постъпването на нови сребърни йони отвън. Обикновено среброто се набавя при употребата на краставици, зеле и копър, но в много малки количества. Регулярната употреба на сребърна вода (0,01 мг/л – 0,1мг/л) напълно  обезпечава потребностите на организма.

2. Бактерицидните свойства на среброто се проявяват даже и при минимални концентрации в сребърна вода (0,01 мг/л – 0,1мг/л), което гарантира унищожаването на повече от 650 разновидности на патогенни микроорганизми, вируси и гъби. Нейната есенно-зимна употреба ефективно защитава от простудни аденовируси, парагрипните и грипните вируси, а през летния сезон – от стомашни (бактериални) инфекции без развитие на дисбактериоза.
Регулярните гаргари на гърлото и капването с капкомер в носа на сребърна вода ще помогне да бъдат унищожени патогенните вируси в носоглътката и защитава от простудни инфекции.

3. Лечебните свойства на среброто като противовъзпалителна и имунно-защитна реакция на тъканите на организма, се проявяват при неговите по-високи концентрации, превишаващи структорните и антибактериалните 3-4 пъти. Такива концентрации предлагат много производители на сребърна вода, които са полезни именно за сребърно-зависими хора. Това се обяснява с повишената потребност на организма от постъпването на сребърни йони. Нуждата от по-голяма (лечебна) допълнителна концентрация на сребро, обезпечаващ имунно-защитните функции на организма.   Това позволява да се избегнат простудните заболявания, когато околните са вече болни. При лечение на простудно заболяване при възрастни хора са необходими по-големи концентрации на сребърни йони, което позволява да се излекува остра хрема и болки в гърлото за 1-3 дни.

4. Полезно за сребърната вода

– Няма мирис, няма вкус, не цапа, не оцветява и не оставя следи
– Не щипе, не дразни, не предизвиква неприятни усещания
– Не алергизира, не води до привикване или зависимост
– Не замърсява и не влияе неблагоприятно върху околната среда.
– Най-устойчивите микроорганизми загиват за не повече от 6 минути.
– Колоидното сребро унищожава пряко наличните микроорганизми, докато повечето антибиотици увреждат само новообразуващите се микробиални клетки, без да засягат развилите се вече такива.
– Действа много по-бързо от повечето антибиотици.
– Няма данни някой болестотворен микроорганизъм да е развил устойчивост към колоидното сребро, за разлика от антибиотиците, които трябва да се сменят поради развитието на устойчивост на редица микроорганизми към тях.
– антибиотиците действат на някои бактерии и гъбички, но нямат никакъв ефект върху вирусите. За разлика от тях колоидното сребро действа еднакво добре върху бактериите, гъбичките и вирусите!

* Повече за медицинските свойства на сребърната вода може да намерите в менюто вляво, както и в книгите по темата –“Активирана и сребърна вода”  Петрас Шибилскис, „Серебряная вода“ Л.Таранов, книгите на А.Маловичко, трудовете на Ю.П.Улянов и др.

Как да работим с апарата?

Комплекта на изделието “Ponor” е опакован в екологична картонена кутия и се състои от:

1 бр. Електронен апарат “Ponor” със захранващ кабел
1 бр. Сребърен електрод с гъвкав кабел
1 бр. Инструкция за експлоатация с гаранционна карта
1 бр. Бонус книжка за приложението на сребърната вода (ограничен тираж!)
1 бр. Сертификат за оригинален продукт и лабораторни тестове за качество и съответствие издаден от “Nora research”.

 

 

 

 

На фигурата са показани основните индикатори и букси апарата. ВНИМАНИЕ! За нормалната работа и безопасност на апарата е задължително използването му на закрито и сухо място! Използването му на открито е ЗАБРАНЕНО! Самия апарат се захранва от мрежата с променливо напрежение 230V. Включете кабела със сребърния електрод в буксата която се намира отляво на апарата (виж фигурата). След това включете захранващия кабел в контакта. Апарата е готов за работа, на лицевия панел ще светне червения индикатор за изключено състояние и жълтия за първа програма – един литър (1 l). Внимателно поставете сребърния електрод във водата така, че целият да е потопен. Натискайки левия бутон “SIZE”, имате възможност да настроите обема – на 1, 3, 10 литра или Con за вода с висока концентрация (повече за тази програма може да прочетете по-нататък в инструкцията). Това се вижда от жълтите индикатори разположени над бутона SIZE (виж фигурата). След като сте избрали обема натиснете десния индикатор “START”. Апарата започва йонизацията, което се индицира от плавно мигащия син индикатор. След изтичане на програмата апарата автоматично ще се изключи в дежурен режим – като при това ще светне червения индикатор “Power off” (изключено). В това си състояние уреда е неактивен. Не е необходимо да го изключвате от контакта. Извадете електрода и разбъркайте водата – ВАШАТА СРЕБЪРНА ВОДА Е ГОТОВА ЗА КОНСУМАЦИЯ!

Информация: Апарата не се влияе от материала на съда в който е водата. Може да използвате стъклени, метални и пластмасови съдове. Сребърната вода най-добре се съхранява в чисти стъклени съдове. В пластмасови и метални съдове губи свойте свойства след определен престой. Съхранявайте сребърната вода на тъмно място, така запазвате свойствата и продължително време.

Поддържане на електрода

След работа на апарата сребърните електроди придобиват черно сив оттенък – това е нормално състояние – вследствие от електролизата. За да се запазят характеристиките на апарата в оптимални граници е необходимо веднъж месечно да почиствате електрода от натрупаните окиси и утайки. Почиствайте го с внимателно с мокър памучен парцал. ВНИМАНИЕ! – Не прилагайте силен натиск върху електрода по време на почистването, рискувате да го повредите механично! Йонизираната вода може да придобие жълтеникав цвят в зависимост от своето качество и количество на хлорни и други примеси. Това не я прави негодна за консумация.

Технически характеристики:
– Захранване: 220/230V /50Hz (+/- 15%)
– Консумирана мощност: < 0.5W;
– Амплитуда на изходния сигнал: 10V;
– Концентрация на сребърните йони при спазване на обема за програми 1, 3 и 10 литра: 0.09 мг/л; (концентрацията може да варира в зависимост от качествата на използваната вода);
– Концентрация на сребърните йони за програма Con (концентрат): 10 мг/л за 100 мл вода;
– Изходен ток: реверсивен;
– Ресурс на електрода: > 20 000 л (ресурса на електрода е приблизителен и се отнася само за износване на сребърната част, механични повреди могат да настъпят значително по-рано);
– Обем на йонизираната вода: автоматични програми за 1, 3 или 10 литра; (възможно е приготвяне на вода с по-висока концентрация с програма Con);
– Електрод (сребърни анод и катод) маса на сребърна част: 6 грама +/- 10%;
– Маса на уреда (с опаковка): 0.8 кг +/- 20%;
– Експлоатация: в закрити помещния с влажност <80% и температурен диапазон от 10 до 35 градуса по Целзии;

 

Приготвяне на сребърна вода с висока концентрация за лечебни нужди

Обемите вода с които работи апарата са предвидени за ежедневна употреба (концентрация 0.09 мг/л). Това са програмите за 1, 3 или 10 литра вода. Когато желаете да си приготвите вода за лечебни или специални нужди е необходимо да се използва специалната програма за концентрат (Con – 4-та програма). За нея трябва да се знае, че произвежда сребърна вода с концентрация 10 мг/л, когато електрода е поставен в 100 мл вода. Изхождайки от това може да си приготвите вода с различна концентрация като променяте обема на водата. Така например ако желате вода с концентрация 20 мг/л е необходимо да намалите 2 пъти обема  – на 50 мл вода и обратното за концентрация 5 мг/л увеличете количеството вода на 200 мл и т.н.

 

Насоки за използване

Сребърната вода се пие 15 -20 минути преди прием на лекарства, билки или храни, за да се избегне реакция с веществата в тях. То усилва действието на билките от 3 до 7 пъти, а при лекарствата – от 5 до 10 пъти. Този ефект позволява да се намали цената на лечението.

Колоидното сребро усилва тъканото дишане до 200% и активира имунната система до 100%, то е незаменимо при болести с натрупване на „шлак“ в организма, като подагра, диабет и др. Няма известен микроорганизъм, който да издържа повече от 2 часа контакт с колоидно сребро с концентрация 10-20 мг/л.

За тялото:

● Под мишниците – неприятният мирис на потта под мишниците се дължи на намиращите се там микроорганизми, които разлагат отделящата се пот. Периодичното пръскане с лечебно колоидното сребро под мишниците премахва неприятния мирис на потта.
● Почистването на лицето, гърдите и гърба с памук или тампон напоен с колоидното сребро осигурява чистотата на кожата и предотвратява появата на пъпки и комедони.
● За поддържане хигиената на влагалището и предотвратяване появата на бактериални, гъбични или вирусни инфекции – след края на цикъла се прави поне една промивка с колоидното сребро.
● За обезмирисяване на крака и обувки – ходилата и вътрешната част на обувките се пръскат редовно с колоидното сребро и се оставят да изсъхнат.

При наличие на сериозна инфекция не трябва да се бърза с приемането на високи дози , защото високите дози унищожават твърде бързо голям брой микроорганизми, които могат да „задръстят“ 5-те отделителни канала на организма (черен дроб, бъбреци, кожа, бели дробове и черва) и да предизвикат грипо-подобни състояния с главоболие, отпадналост, мускулни болки и гадене. В тези случаи трябва да се намали количеството приемано сребро и да се увеличи приемането на вода.

 

* Повече информация за прилагането на сребърната вода може да намерите в документацията придружаваща всеки закупен апарат.

За да ви служи апарата безотказно, както и за да важи гаранционната карта спазвайте следните препоръки:

1. Пазете го от удари и го прибирайте на сухо място след употреба.
2. Използвайте чиста кърпа за почистването на прахта.
3. Не използвайте химикали за почистването му, леко влажна кърпа с вода е достатъчно.
4. Бъдете внимателни когато натискате копчетата.
5. Не почиствайте сребърните електроди с химикали – това може да повлияе на здравето ви!
6. Не използвайте сила при дърпането на кабелите – бъдете внимателни.
7. Съхранявайте сребърния електрод на сухо и чисто място.
8. Транспортирайте го винаги в опаковката му

Технически особености:

Използвани са иновативни и съвременни технологии, като продукта е разработван много внимателно и продължително време за постигане на максимална ефективност и удобство. Основната му част е микропроцесорна схема с уникална програма която гарантира висока степен на стабилност на генерираните честоти и изходен ток, съчетано с прецизна стабилизация и ниска консумация. Всички използвани елементи са с високо качество от утвърдени производители. Използваното сребро е най-чистата проба .999. Самото изделие е произведено и проектирано изцяло в Европейският съюз.

ВАЖНО: Производителят на апарата не гарантира резултатите от прилагането на посочените честоти и терапевтични процедури. Той гарантира единствено точното им възпроизвеждане. Прилагането им е на собствена отговорност. Всички честоти, времеви интервали и препоръки за терапия може да намерите в трудовете на съответните учени. Всеки един апарат е проектиран единствено на база трудовете на цитираните учени, като са спазени точно техните честоти и насоки. Производителят не поема отговорност за здравословни или други щети причинени от неправилно използване на уреда.

КАТЕГОРИИ