Апарат за ударно-вълнова терапия (SHOCKWAVE) за мъжка еректилна дисфункция и терапевтична болка

4,299.99лв.4,999.99лв. (-14%)

В наличност

Сравни

Какво е ударно-вълнова терапия

Ударната вълна е вълна на налягане – всяко действие, което измества заобикалящата я среда, е ударна вълна. Вълничката, която се създава, когато камък се хвърли в езеро, е ударна вълна. Ударните вълни, използвани във ветеринарната медицина се генерират в течна среда вътре в главата на трансдюсера и след това се предават лесно през кожата, мазнините и мускулите. Вълните с висока енергия се фокусират в главата на трансдюсера, така че ударната вълна да може да бъде насочена към точната област на нараняването. Когато ударните вълни ударят област с по-висок акустичен импеданс, като например кост, вълните се забавят драстично и голямо количество енергия се освобождава в околната тъкан.

Характеристика на ударно-вълновия апарат

1. Опростен дизайн, лесен за настройка и удобен за работа;

2. 5-инчов цветен сензорен дисплей на английски и испански език, интуитивен и ясен;

3. Незабавен ударен ефект

4. Настройка на честота, в съответствие с изискванията за лечение;

5. Свръхбезшумният въздушен компресор е вграден в кутия за събиране на аксесоари;

6. Единичен или двоен изход е по избор и осигурява различна професионална сонда;

7. Има 5 регулируеми предварително зададени референтни стойности;

8. Удобен за пренасяне дизайн.

Предимства на ударно-вълновата терапия

Успеваемост 80%
Нехирургично и без лекарства
Неинвазивен
Без риск от инфекция
По-бързо и лесно заздравяване
Намалете разходите

Работен екран

Терапията с ударна вълна може да се използва за лечение на голямо разнообразие от мускулно-скелетни състояния, по-специално такива, включващи области, където основната съединителна тъкан се прикрепя към костта. Често срещани места, които могат да бъдат успешно лекувани, са:
Стъпала – плантарен фасциит и ахилесов тендинит
Коляно – пателарен тендинит и болка в пищяла
Лакът – тенис или голф лакът
Рамо – тендинит на ротаторния маншон и калциф
Бедро-трохантерен бурсит
Мускули – различни тригерни точки в цялото тяло

Често задавани въпроси:

Q: Ударно-вълновата терапия ще ми помогне ли?

О: Повечето пациенти с проблеми с хронична болка са преминали през различни неуспешни видове лечения. Повече от 80% от същите пациенти по света съобщават, че ударно-вълновата терапията им е помогнала да премахнат проблема си.

Въпрос: Боли ли лечението?

О: Възможно е да има леко усещане за дискомфорт по време на лечението, в зависимост от нивото на болка, която пациентът вече изпитва в областта. Въпреки това, тъй като лечението продължава само около пет минути, повечето пациенти са в състояние да понасят този дискомфорт. Освен това, интензивността на лечението може да се регулира по време на сесията.

В: Колко лечения ще ми трябват?

О: Броят на леченията варира в зависимост от индикацията и тъканния отговор. Ефектът от лечението е кумулативен, така че обикновено ще се нуждаете от повече от едно (3-5) лечения. Много често обаче ще изпитате облекчение веднага след първото лечение.

В: Колко често ще имам нужда от лечението?

О: Повечето индикации изискват 3–5 процедури, които се извършват с интервал от 3–10 дни, в зависимост от поносимостта на пациента и отговора на тъканта му.

В: Ще имам ли нужда от болка след лечението?

О: Повечето пациенти ще изпитат незабавно облекчаване на болката след лечението. Въпреки това, в рамките на 2-4 часа след лечението, те могат да изпитат известна болезненост в третираната област. Тази болезненост е докладвана като поносима.

В: Има ли някакви ограничения след лечението?

О: Препоръчва се пациентите да се въздържат от физическа активност, особено такава, която включва третираната област, за около 48 часа след всяка сесия на лечение.

КАТЕГОРИИ